Prowadzisz małą gastronomię? Przygotuj się na zmiany w prawie fiskalnym!
Wielkimi krokami zbliżają się zmiany w prawie fiskalnym dotyczące firm działających między innymi w branży gastronomicznej. Niezależnie od tego, czy przedsiębiorca prowadzi małą gastronomię czy sieć restauracji, od 1 lipca 2020 roku będzie musiał korzystać z kasy fiskalnej online łączącej się z Centralnym Repozytorium Kas. Jak przygotować się do takich zmian w przypadku prowadzenia niewielkiej gastronomii?
Kasa fiskalna obowiązkowa
Nieważne, czy twój biznes to duża czy mała gastronomia, kasa fiskalna jest obowiązkowym elementem wyposażenia każdego przedsiębiorstwa. Już wkrótce takie urządzenie fiskalne będzie musiało spełniać wymagania właściwe dla kas fiskalnych online. Oznacza to kolejną inwestycję dla właścicieli budek gastronomicznych. Jednocześnie może być to okazją do wymiany starej i mało funkcjonalnej kasy na kasoterminal, który będzie zgodny z wymogami określonymi w nowych przepisach, a także przyniesie przedsiębiorcy znacznie więcej korzyści.
Czym jest kasoterminal?
Kasoterminal jest urządzeniem fiskalnym online, terminalem płatniczym i systemem sprzedażowym w jednym. Właściciel małej gastronomii, kupując kasoterminal iPOS smart, może oszczędzić nawet 3000 zł w ciągu 5 lat, ponieważ terminal płatniczy wchodzący w skład urządzenia otrzyma na własność i nie będzie musiał dzierżawić osobnego urządzenia, by umożliwić klientom płatności bezgotówkowe.
iPOS smart to także funkcjonalne rozwiązanie wystawiające nie tylko paragony, ale i faktury VAT od ręki. Z perspektywy przepisów o kasach online bardzo ważne jest, że kasoterminal zapewnia stałą, bezprzewodową łączność z internetem, dzięki wbudowanemu modułowi GSM. Przedsiębiorca prowadzący np. budkę gastronomiczną w kurorcie nadmorskim nie będzie musiał martwić się o zapewnienie swojej kasie fiskalnej dostępu do sieci. Zmiana dotychczasowej kasy fiskalnej, która pozwalała jedynie na wydawanie paragonów, na w pełni funkcjonalny i nowoczesny kasoterminal iPOS smart będzie krokiem w dobrym kierunku w działalności małej gastronomii.
Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.ipos.pl
Artykuł sponsorowany
Zostaw komentarz